Uncategorized

Кому та чому варто пити каву по-турецьки?

Більше ніж п’ять століть кава по-турецьки є одним з найбільш популярних у світі напоїв. Унікальною каву роблять кілька особливостей — неймовірний аромат, неперевершений смак, оригінальна технологія заварювання та вишукана культура подачі. Завдяки наявності багатого асортименту блендів, кожен може обрати для себе найкращу суміш та бажаний смак кави по-східному. Чи варто вам пити легендарний напій? Це легко дізнатись з наступної інформації.

Люди, яким рекомендована кава по-східному

Одразу слід відзначити, що навіть лікарі рекомендують вживати 2-3 чашки кави на день. В такому дозуванні напій не нашкодить здоровій людині. Також корисною кава є для:

  1. Спортсменів. Кофеїн стимулює вироблення адреналіну, необхідного під час інтенсивних тренувань. Кава, яку випивають перед фізичними навантаженнями, надає більше сили та енергії, сприяє спалюванню жиру;
  2. Пацієнтів, що страждають нападами депресіями, переживають стрес. Кофеїн сприяє продукуванню дофаміну — нейромедіатору та гормону, який дарує відчуття щастя, задоволення;
  3. Людей похилого віку. Вживання якісної кави у віці 50-60 років сприяє зниженню ризиків появи таких хвороб, як деменція, Альцгеймер, Паркінсон.

Якщо вашому організму потрібні вітаміни, теж допоможе кава. Напій збагачений різноманітними мікроелементами. В чашці кави по-турецьки знаходиться приблизно такий обсяг денної норми:

  • вітаміну В2 — 11%;
  • вітаміну В5 — 6%;
  • калію й марганцю — 3%;
  • вітаміну В3 та магнію — 2%.

Як бачите, напій дійсно має користь для людини. Але перед тим, як вживати каву регулярно, краще отримати консультацію вашого лікаря стосовно відсутності протипоказань.

Знайти якісні бленди з арабікою та робустою ви завжди можете в нашому онлайн-каталозі. Також пропонуємо обрати сучасну кавомашину, щоб готувати ароматну каву по-турецьки вдома чи в офісі.