Uncategorized

Кава для здоров’я: у чому користь?

В одній чашці кави по-турецьки міститься цілий світ розкішних ароматів та смаків. Особлива техніка заварювання перемелених кавових зерен робить напій унікальним, бадьорим, ароматним. Багато експертів стверджують, що кава по-східному несе користь не лише у плані покращення настрою та підвищення працездатності, а й для здоров’я. Підтвердити таке твердження допоможуть факти.

7 фактів про користь кави

  1. У кавових зернах містяться вуглеводи, мінеральні солі, близько 30 органічних кислот. Ці речовини покращують метаболізм, несуть користь організму на клітинному рівні.
  2. Випиваючи 1 чашку кави, ми отримуємо 1/4 денної норми антиоксидантів, необхідних для захисту клітин від руйнування, старіння, онкологічних захворювань.
  3. Кофеїн є стимулятором роботи мозку, покращує результати спортивних тренувань за рахунок участі у виробленні адреналіну, входить до складу спеціального спортивного харчування.
  4. Завдяки ефекту прискорення метаболізму кофеїн покращує процес спалювання жиру.
  5. У кавових зернах містяться кавеол, кафестол, хлорогенова кислота, які мають протизапальний та антиоксидантний ефект. Згідно з дослідженнями британських учених, лише дві чашки кави по-турецьки на день знижують ризик виникнення хвороб печінки на 45%.
  6. Статистика показує, що ризики захворювань Альцгеймера та деменції у людей старше 60 років знижено, якщо вони вживають якісну каву.
  7. Найпотужніший афродизіак, який підвищує сексуальний потяг — це також кава. Ароматний напій позитивно впливає сексуальні функції.

Хочете щодня насолоджуватися цим дивовижним напоєм у себе вдома чи офісі? Вибирайте сучасну кавомашину Arzum Okka в нашому каталозі разом із кращими сумішами арабіки та робусти, заварюйте каву по-турецьки у будь-який час, дбайте про свій чудовий настрій та здоров’я!